SÁROSPATAK VÁROS RENDELŐINTÉZETE

3950 Sárospatak Comenius u. 20

 

Tájékoztatás

Kedves Betegeink!

2020. június 15-től a háziorvosi ellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások, azaz megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelkezés.

Azonban háziorvosi, illetve házi gyermekorvosi ellátás esetében is továbbra is csak telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni. Kérjük, hogy a rendelőben kizárólag a háziorvosa által megadott időpontban jelenjen meg.

Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. A várótermekben a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

A belépéskor a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik mind a betegek, mind a kísérők esetében. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximáljuk.

A kihelyezett kézfertőtlenítő pontnál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

A szükséges igazolások, keresőképtelen állományok igazolása, egyéb igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok kiadását telefonon lehet intézni, a rendelők dolgozói mindenkinek segítségére lesznek, hogy megkapja azokat. Ezeket az adminisztratív feladatokat a kéréstől számított 5 munkanapon belül kell teljesítenie a háziorvosi körzet dolgozóinak.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok időtartama jelen szabályozás szerint a veszélyhelyzet megszűnését követően további 6-12 hónappal meghosszabbodnak.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló igazolásokat a hónap végén kell kiállítani.

A rendszeresen használt gyógyszerek felírásáért továbbra sem kell bemenni a receptért a rendelőbe: ezen gyógyszerek e-recept formájában telefonon keresztül továbbra is kérhetőek a rendelési időben. A beteg TAJ számának bemondásával és személyazonosság igazolásával hozzátartozó is kiválthatja a gyógyszertárban.

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!

Sárospatak Felnőtt Háziorvosai és Házi Gyermekorvosai


Minőségirányítás

Intézményünk CertUnion ISO 9001 Tanúsítvánnyal rendelkezik

CertUnion Tanúsított Rendszer