SÁROSPATAK VÁROS RENDELŐINTÉZETE

3950 Sárospatak Comenius u. 20

 

Kedves Várandósok és Gondozottaink!

Prof Dr. Kásler Miklós miniszter utasítása és a hatályos jogszabályok alapján a 2020. május 4-től módosul az egészségügyi ellátás rendje.

Ahhoz, hogy a koronavírus fertőzés veszélyeit továbbra is minimálisra csökkentsük a következő hetekben, a lakosság egészsége megóvása érdekében kérnénk az alábbi szabályok, előírások pontos betartását:

A várandósok és gondozottak probléma, kérdés, szükséges vizsgálatok ügyében továbbra is kizárólag telefonon és elektronikusan érdeklődjenek a területileg illetékes védőnőnél.

Kérjük, hogy a tanácsadóba kizárólag a védőnő által megadott időpontban jelenjen meg. A védőnők telefonon értesítik azokat a kismamákat és kisgyermekes anyukákat, akik esetében kötelező és nem halasztható vizsgálatokra van szükség!

Az egészségügyi szolgáltatónak és a gondozottaknak is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a váróban töltött idő és személyek számának minimalizálására.

Kismamáknak a vérvétel továbbra is a tanácsadó és az iskola-egészségügyi rendelő elkülönített épületrészben történik meg.

Az egészséges várandósok, kisgyermekes anyukák a megadott időpontban a tanácsadóba a Művelődési Ház felőli bejáraton léphetnek be. Ezt a bejáratot zárjuk és csak a beléptetéskor nyitjuk ki. A belépéskor a védőnő néhány kérdést tesz fel, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik mind a gondozott, mind a kísérő esetében. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximáljuk.

A kihelyezett kézfertőtlenítő pontnál továbbra is a védőnő segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

Életkorhoz kötött kötelező és nem halasztható védőoltások időpontjáról, az illetékes házi gyermekorvossal történő egyeztetést követően a védőnők telefonon adnak tájékoztatást.

A családlátogatás veszélyhelyzet időtartama alatt szünetel. Újszülött hazajövetelét követő első kötelező orvosi látogatások ügyében a házi gyermekorvossal kell egyeztetni.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, további korlátozások vezethetők be, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!

Sárospatak Védőnői

Minőségirányítás

Intézményünk CertUnion ISO 9001 Tanúsítvánnyal rendelkezik

CertUnion Tanúsított Rendszer