SÁROSPATAK VÁROS RENDELŐINTÉZETE

3950 Sárospatak Comenius u. 20

 

Kedves Betegeink!

Prof Dr. Kásler Miklós miniszter utasítása és a hatályos jogszabályok alapján a 2020. május 4-től módosul a járóbeteg szakellátás rendje.

Ahhoz, hogy a koronavírus fertőzés veszélyeit továbbra is minimálisra csökkentsük a következő hetekben, a lakosság egészsége megóvása érdekében kérnénk az alábbi szabályok, előírások pontos betartását:

Járóbeteg szakrendeléseken - ideértve a diagnosztikus ellátásokat is - kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni.

Tisztelettel kérjük a lakosságot a szakrendeléseket változatlanul a háziorvossal történő konzultációt követően, a szükséges beutalókkal vegyék igénybe.

A szakrendelések rendelési idejéről honlapunkon és a központi telefonszámon (06-47/513-110)  folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

 

Szakorvosi ellátás és konzultáció igénybevétele esetén kérjük, hogy a rendelési időben a rendelő közvetlen telefonszámát hívja. A Rendelőintézetben kizárólag a szakrendelő által megadott időpontban – lehetőség szerint maszkban - jelenjen meg.

 

Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. Ezért felhívjuk betegeink figyelmét arra, hogy a bejelentkezés után, ha szakrendelésen nem jelenik meg, újabb időpontot kell kérnie, mert szigorú betegfogadási rend áll fenn. Kérjük, amennyiben nem tud megjelenni a vizsgálaton haladéktalanul jelezze telefonon!

 

Az előjegyzés fő szabálya, hogy szakrendelésenként óránként maximum 4 beteg látható el személyesen, és a várótermekben a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Az egészségügyi ellátások között folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni.

A belépéskor a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik mind a betegek, mind a kísérők esetében. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximáljuk.

A Rendelőintézetben a kihelyezett kézfertőtlenítő pontnál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok időtartama jelen szabályozás szerint a veszélyhelyzet megszűnését követően további 6-12 hónappal meghosszabbodnak.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló igazolásokat a hónap végén kell kiállítani.

Felső légúti panaszok, lázas állapot, illetve koronavírus fertőzés gyanú esetén kérjük, telefonon jelentkezzen háziorvosánál, aki értékelni fogja minden esetben: reális lehetőség-e a koronavírus fertőzés gyanúja, amennyiben igen, kifejezett kérésünk, hogy háziorvosi útmutatás alapján járjon el.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, további korlátozások vezethetők be, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

A koronavírus fertőzésről folyamatosan frissülő hiteles információkról a koronavirus.gov.hu vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Köszönöm segítő együttműködésüket:

 

Bereiné Dr. Jakab Beáta

intézményvezető