SÁROSPATAK VÁROS RENDELŐINTÉZETE

3950 Sárospatak Comenius u. 20

 

Kedves Betegeink 2020. május 4-től módosul a fogorvosi ellátás rendje.

Prof Dr. Kásler Miklós miniszter utasítása és a hatályos jogszabályok alapján a 2020. május 4-től módosul a fogorvosi ellátás rendje.

Ahhoz, hogy a koronavírus fertőzés veszélyeit továbbra is minimálisra csökkentsük a következő hetekben, a lakosság egészsége megóvása érdekében kérnénk az alábbi szabályok, előírások pontos betartását:

Fogorvosi ellátás esetében kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban lehet beteget fogadni. Kérjük, hogy a rendelőben kizárólag a fogorvosa által megadott időpontban jelenjen meg.

A központilag kiadott új eljárásrend értelmében az aerosol-képződéssel járó bevatkozások, így például: fogfúrás, fogtömések, fogkőlevétel beavatkozások elvégzése előtt, illetve rögzített fogpótlás elkészítéséhez SARS-CoV-2 vírus PCR vizsgálat elvégzése kötelező. Ezért kérnénk, hogy a tervezett fogászati beavatkozások előtt telefonon érdeklődjön fogorvosánál.

Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására.

Az előjegyzés fő szabálya, hogy óránként maximum 4 beteg látható el személyesen, és a várótermekben a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Az egészségügyi ellátások között folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni.

A belépéskor a beléptető személyzet néhány kérdést tesz fel a beérkező betegeknek, illetve testhőmérséklet ellenőrzés is történik mind a betegek, mind a kísérők esetében. A belépő kísérők számát továbbra is 1 főben maximáljuk.

A Rendelőintézetben kihelyezett kézfertőtlenítő pontnál továbbra is szakszemélyzet segíti a kézfertőtlenítés elvégzését.

2020. május 04-től – 2020. május 08-ig a fogászati ellátás rendje:

 

Rendelő közvetlen telefonszáma rendelési időben

Dr. Nagyházi Klára: 06-47/513-112

 Dr. Kheireddine Houssam: 06-47/513-125

 

                        8:00 órától – 13:00 óráig                   13:00 órától – 18:00 óráig

Hétfő:             Dr. Nagyházi Klára                           Dr. Kheireddine Houssam

Kedd:              Dr. Kheireddine Houssam                 Dr. Nagyházi Klára

Szerda:           Dr. Nagyházi Klára                           Dr. Kheireddine Houssam

Csütörtök:      Dr. Kheireddine Houssam                 Dr. Nagyházi Klára

Péntek:           Dr. Nagyházi Klára                           Dr. Kheireddine Houssam

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, további korlátozások vezethetők be, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

A koronavírus fertőzésről folyamatosan frissülő hiteles információkról a koronavirus.gov.hu vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!